ClickCease

5x leuke familie fotoshoot ideeën

familie fotoshoot ideeen

Een fotoshoot met de hele familie is een prachtige manier om waardevolle herinneringen vast te leggen. Maar soms kan het lastig zijn om te bedenken hoe je die foto’s net even iets anders en speelser kunt maken en hoe je een groep op een goede manier op een foto vastlegt. Originele familie fotoshoot ideeën maken het verschil tussen een gewone foto en een dierbare herinnering. In deze blog delen we daarom een aantal leuke ideeën voor een fotoshoot met het gezin, die je gezinsportretten vol karakter zullen maken.

Fotoshoot in het park

Een park biedt meestal meerdere locaties voor een natuurlijke en rustieke fotoshoot. De natuur vormt een prachtige achtergrond voor je familiefoto’s, zo heb je ook meer ruimte en krijg je iedereen goed op de groepsfoto. Je kunt bijvoorbeeld voor een neutrale achtergrond kiezen door voor bomen te poseren, maar je kunt ook een fotoshoot houden te midden van kleurrijke bloemen voor nog meer vrolijkheid in je kliekjes. Je kunt ook tijdens een picknick in het park de shoot houden, zodat je dat spontane krijgt in je foto’s.

Foto’s met street art

Bijzondere fotoshoot ideeën voor buiten met de familie, zijn bijvoorbeeld foto’s met street art. Street art, waarvan graffiti de populairste vorm is, is dankzij social media een meer prominentere plek in onze samenleving gaan innemen. Het is een origineel idee om met deze trend mee te gaan tijdens je aankomende fotoshoot met de familie. Het geeft de creativiteit en moderniteit van je gezin weer en biedt bovendien een kleurrijke en veelzijdige achtergrond voor al je foto’s.

Foto’s in de natuur

Een ander mooi fotoshoot idee voor de familie is tijdens een wandeling door de natuur foto’s te schieten. Denk bijvoorbeeld aan een wandeling door een natuurgebied of bos. Terwijl iedereen de natuur op zijn of haar eigen manier ervaart en verkent, kan de interactie met de natuur vastgelegd worden. Wateren, zoals rivieren of beekjes, vormen bovendien ook een rustgevend decor voor je foto’s.

Familie fotoshoot op het strand

Wanneer je op zoek bent naar fotoshoot ideeën voor buiten met de familie, dan is het strand altijd een leuke locatie. De natuurlijke aspecten hier, zoals het zeewater, zandkastelen en de zonsondergang, zorgen voor een prachtige familiefoto vol met sfeer. Het is nog mooier, wanneer je ontspannen foto’s weet te maken. Relaxte foto’s op het strand kun je gemakkelijk realiseren door tijdens het spelen in het zand of tijdens een strandwandeling de kliekjes te schieten in plaats van de familie in een stugge opstelling neer te zetten.

familie fotografie

Creatieve familie fotoshoot ideeën voor binnen

Slecht weer hoeft geen belemmering te zijn bij een fotoshoot met je gezin. Het is mooier om bij daglicht foto’s te maken, maar ook binnen kun je originele familiefoto’s maken. Hier volgen een aantal creatieve familie fotoshoot ideeën voor binnen:

  • Binnen een hut bouwen van kussens en dekens.
  • Fotoshoot in de keuken tijdens een baksessie.
  • Wanneer er kleine kinderen in het spel zijn, is het ook leuk om een fotoshoot te combineren met een verkleedpartij.
  • Fotoshoot tijdens knutselactiviteiten.
  • Een intieme fotoshoot kun je realiseren door tijdens een leessessie foto’s te maken van een familie.
  • Actieve foto’s krijg je door muziek en dans te gebruiken in de fotoshoot.
  • Fotoshoot tijdens een theepartijtje met de kinderen.

Tips bij fotoshoot met de familie

Om te zorgen dat jullie foto’s spontaan en natuurlijk overkomen, is het belangrijk om ontspannen te blijven en niet te veel te willen poseren. Begin met het kiezen van een locatie waar iedereen zich prettig voelt, zoals een park, strand of gewoon thuis. Andere tips voor geslaagde gezinsfoto’s zijn:

  • Harmonie in kleding en thema
  • Familieleden dicht bij elkaar laten staan of zitten.
  • Ontspannen houdingen en ongedwongen lachjes.
  • Geef instructies, want jij hebt het totaalbeeld.
  • Zwaardere gezinsleden van de zijkant fotograferen of van bovenaf.
  • Let op achtergrond, zodat niet iemand opeens takjes uit zijn hoofd heeft steken.
  • Zorg dat iedereen opgedoft voor de dag verschijnt.
  • Houd de belichting in de gaten. Portretfoto’s zijn het mooist bij natuurlijk daglicht zonder te veel schaduwen.
  • Maak eventueel gebruik van props.